Szeptemberben klímával fűtött a barátnőm

Teljesen elképedtem, mikor megtudtam, hogy a barátnőm szeptemberben klímával fűtötte fel a lakást. Biztos vagyok benne, hogy hihetetlen villanyszámlát produkált ezzel magának. Azt mondta, hogy még így is megérte, hiszen náluk a panelben még szeptemberben nincs fűtésszezon, viszont a lakás annyira lehűlt, hogy egész nap nem tudott 18 fokban ülni, ezért 21 fokra felfűtötte a lakást, hogy ne vacogva kelljen dolgoznia.

Persze nekem is csak elméleteim voltak arról, hogy milyen lehet fűteni klímával, így végül úgy döntöttem, hogy komolyabban utánajárok ennek a témának, hogy megtudjam, hogy mire lehet számítani, ha valaki a klímájával szeretne fűteni.

Fűtés klímával – megéri?

Találtam egy cikket, ami részletesen kitárgyalja a Fűtés klímával témakört, pontosan rávilágított arra, amit én is sejtettem, hogy alapvetően nem érdemes azzal számolni, hogy egész évben oldjuk meg a fűtést, viszont ahogy barátnőm is csinálta, kiegészítőként nagyon jól tud működni. Azonban azzal számolni kell, hogy nem minden klíma alkalmas a fűtésre, tehát ha fontos szempont az, hogy egy-egy időszakban kiegészítőként fűtésre is használható legyen a klíma, akkor olyan klímaberendezést kell választani, ami rendelkezik fűtés funkcióval. A weboldal anyaga szerint az ilyen típusú klímákat kombi klímáknak nevezik, és ezek már inkább a drágább árkategóriába tartoznak, az olcsó klímák között nem található olyan, ami hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmasak.

Ha további kérdés merül fel a klímafűtéssel vagy akár klíma beépítéssel kapcsolatban, akkor a Fűtés klímával oldalon fel lehet venni a kapcsolatot a klímaszerelő céggel, akik Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében vállalnak beépítést, karbantartást és javítást. Több mint 15 éve a klíma piacon tevékenykedő cégről van szó, minden bizonnyal ők igazán tudják, hogy mi a dörgés ezen a területen.

Egyébként akkor is érdemes megnézni az oldalukat, ha most épp nem aktuális a klímavásárlás és karbantartásra sincs szükség, mivel nagyon hasznos anyagok találhatók meg rajta. A klíma értékesítésén és beépítésén kívül hőszivattyúval is foglalkoznak, amit Magyarország egész területén értékesítenek és telepítenek. A cég értékelését megnézve is igen jó véleményeket lehet találni róluk, ami szintén fontos szempont lehet akkor, ha valaki szakembert keres.

Összegezve tehát a fűtés klímával lehetséges, viszont nem mindegy, hogy mekkora helyiségről van szó, hány beltéri egységet használunk, és arra is ügyelni kell, hogy a választott klíma valóban rendelkezzen ilyen funkcióval. Annak érdekében, hogy a megfelelő klímát válaszd ki, mindenképp érdemes megkeresni a Klímaglobál csapatát, akik pontosan meg tudják mondani, hogy a lakásodhoz és az igényeidhez milyen klímák közül érdemes választanod.