Egy felejthetetlen balatoni élmény az én kis családommal

Meleg nyári reggel volt, nagyjából 32 fok. Őrült forróság és csak úgy olvadtunk otthon. Az tartotta bennem a lelket, hogy pár óra és elindulunk a Balatonra. Gyorsan összepakoltam a gyerekeket, csináltam pár szendvicset és már indultunk is a kocsi felé. A férjem segített hozni a hűtőtáskákat, és amíg ő azzal legózott, hogy hogyan pakolja be a csomagtartóba a táskákat én megvívtam a szokásos harcot a gyerekkel és a biztonsági öv bekapcsolásával. Végre elindultunk és 2 óra után már a jól megszokott kis füves placcon ücsörögtünk a kockás pléden.

A délutáni csendes pihenő alatt, megláttunk egy buddhista csoportot, akik épp meditáltak. Mindig is érdekesnek tartottam ezt a vallást, de nagyon mélyen sose ástam bele magam a részletekbe. Hosszasan figyeltem őket és bevallom kicsit irigykedtem is. Nem tudom, hogy az egyébként furcsa ruházatuk miatt, vagy mert Peti és Berti észrevették, hogy egy pár perce már nem velük foglalkozom, de hangosan elkezdtek kiabálni és kérdezősködni, hogy „azok a bácsik mit csinálnak?”. Elmondtam nekik, hogy meditálnak, és ilyenkor csöndbe kell lenni, de csak nem sikerült, ezért úgy döntöttem, hogy elindulunk sétálni a parton.

Az egyik hirdető táblán a következő feliratot kezdte el olvasni Peti: Hajóbérlés a Balatonon | 7 minőségi vitorlás elérhető áron | BalatonPRO. A férjem pár éve megcsinálta a vitorlás jogsit, de azóta csak egyszer tudtunk élni a lehetőséggel. A tábla melletti kikötőben sorjában álltak a szebbnél szebb vitorlás hajók, amik persze a fiúknak is nagyon tetszettek és persze gyorsan közelebb is kellett menni, hogy jól szemügyre vehessék őket. Végül engedtem a csábításnak és bementünk, hogy utánakérdezzünk milyen lehetőségek állnak a rendelkezésünkre. Nagyon kedvező árajánlatot kaptunk csak a pár órás bérlésre is, de arra is, ha egy éjszakát is ott szeretnénk tölteni. Két pici gyerekkel azért ezt nem mertem bevállalni, de hogy a ne csak 1-2 órát legyünk a vízen, a férjemmel úgy döntöttünk, hogy másnapra fogunk bérelni egy vitorlást 8 óra hosszára. A hajóflottából, a 6 fős 4 fekvőhelyes Pegasus 800-ast választottuk ki. Az egész napos bérlés mindösszesen 38 ezer forintba került, illetve egy nagyon minimális felár ellenében bekészítettek nekünk étel és italt is.

Az első pár órára kértük egy tapasztalt hajóvezető segítségét, amíg Dani megszokja a vitorlást, a köteleket és a műszereket. Siófokról indultunk és nagyjából egy 2 óra elteltével elértük a túlpartot. Egy rövid séta és fürdőzés után mentünk is tovább. Kikötöttünk Csopakon, ahol a hajóvezető ajánlott egy helyes kis éttermet és azt kell, hogy mondjam, hogy még életemben nem ettem ilyen finom halászlevet. Ebéd után szintén pihentünk egy kicsikét a srácokat lefektettem a hajó belső terében egy délutáni szundira és a hajóvezető is elköszönt. A férjemmel ketten szeltük a Balaton vízét és elindultunk az utolsó állomásunkra Tihanyba. Mire odaértünk, már a srácok is felébredtek. Mivel még volt annyi időnk, elsétáltunk a Tihanyi Bencés Apátsághoz és kipróbáltuk, hogy tényleg működik-e az a bizonyos tihanyi visszhang.

Miután visszaértünk a siófoki kikötőbe, már mindenkit nagyon kiszívott a nap, de a mosoly hatalmas volt az arcunkon. Dani még beszélgetett egy kicsit a BalatonPros srácokkal, hogy milyen szolgáltatásaik érhetőek el. Kiderült, hogy vállalnak csapatépítő tréningeket, lány és legénybúcsúkat illetve van kapacitásuk akár egy 1000 fős rendezvény megtartására is. Van csomagajánlatuk szülinapi bulikra vagy csak simán vitorlás oktatásra.

A csapat nagyon profi volt és nagyon kedves is. Mindenben készségesen segítettek, amiben csak kértük őket. Tehát ne feledjétek, ha ezt a feliratot látjátok: Hajóbérlés a Balatonon | 7 minőségi vitorlás elérhető áron | BalatonPRO mindenképp menjetek be hozzájuk, az élmény garantált!