A napelem panel méret miatt aggódott a barátnőm

Az egyik legjobb barátnőmet Edinának hívják. Ő korábban nagyon furcsa kapcsolatban volt a világgal, mármint abban az értelemben, hogy nagyon erősen próbálta megérteni az emberiséget és az embereket. Egy időben komolyan tanulmányozta a különböző vallásokat is – bár a tanulmányai miatt is szükséges volt -, hiszen mondhatni, hogy még most a XXI. században is ez mozgatja a világot, de legalábbis jelentősen befolyásolja. Emiatt gondolta azt, hogy talán ez egy jó kiindulópont lehet, hogy megértse az embereket. Alapvetően nem jött rá nagyon semmire, amit eddig ne tudnánk, nem sikerült semmiféle felfedezést tennie, de azt mondta, hogy nagyon érdekes, hogy ki, mi alapján határozza elé magát egy vallás mellett, és szerinte történelem órákon többet kellene beszélgetni ezekről, persze csakis tárgyilagosan, mert mindegyik vallás tartogat érdekességeket. Neki egyébként a buddhizmus tetszett a legjobban, azzal tudna a leginkább azonosulni.

Szóval Edina új “projektje” a napelemekre irányul: eldöntötte, hogy be fog szerezni pár panelt, mert szuper jól lehet velük spórolni. De kicsit aggódott a napelem panel méret miatt, mert a házának a teteje egy kicsit érdekes. Alaposabban utánanéztünk persze a témának, hogy mi a helyzet ezzel kapcsolatban. Így találtunk rá a napelempalyazatok.hu weboldalára, ami egy napelemekkel foglalkozó cégnek a honlapja.

Innen kiderült számunkra, hogy a napelem panel méret az leginkább magának a rendszernek a méretére vonatkozik. Hiszen, minél nagyobb teljesítményre van szükség annál nagyobb rendszert kell telepíteni. Ami egyébként teljesen logikus. Vannak persze minimális méretkülönbségek a napelem panelek között is, mert értelemszerűen nincs két egyforma méretű tető sem, de azért nagyjából ezek azonosak, nincs túl nagy differencia a méretek között, bár ez gyártótól is függ.

napelem panel méret

Ahogy mondtam is, nagyon fontos, sőt elsődleges szempont, hogy mik az igények: Edina is sokat gondolkozott, hogy mit is szeretne pontosan. Mert a napelemek segítségével akár teljesen független is lehetne a szolgáltatótól, de ennek is meg vannak a hátrányai. A napelem panel méret pedig továbbra is fennállt, mint “probléma”, ugyanebből az okból kifolyólag. Nem szerette volna ugyanis beborítani az egész tetőt, ugyanakkor azt sem akarta, hogy ne térüljön meg a befektetése. Hiszen alapból ez volt a kiindulópontja az egésznek, hogy nagyon jó spórolási lehetőséget nyújtanak a napelemek. Erről egyébként a honlapon böngészve és olvasgatva, teljes mértékben meg is győződött, mert mindent leírtak, amit ezzel kapcsolatban tudnia érdemes és tudnia is kell egy leendő napelem tulajdonosnak. Meg hát persze a környezetkímélő mivolta sem elhanyagolható szempont.

A végén arra jutottunk, hogy a napelem panel méret miatt fölösleges aggodalmaskodni, lesz ahogyan lesz, az egész tetőt valószínűleg úgysem lehet lefedni napelemekkel. Így a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást választottuk: a honlapon fellelhető ajánlatkérő űrlap kitöltését.