A legújabb beszerzésünk egy sokkoló a gépparkba

A buddhizmus ma már nem csak a Távol-Keleten, de az egész világon ismert vallási és filozófiai irányzat. A ’60-as évek hippimozgalma volt az, amelyik a nyugati kultúrán belül először felkapta ezt az orientális irányzatot, és elterjesztette Európában és Amerikában. Tény, hogy nem csak ennek az időszaknak a hozadékaként inflálódott a dolog értéke, hanem azért is, mert a sok sztár és celebritás divatot csinált belőle, ettől függetlenül még mindig rengetegen vannak mind az öt kontinensen, akik őszintén törekednek a buddhizmus tanai szerint élni, lelki békéjüket megtalálni. Mert hiszen ez a fő cél: egyensúlyba kerülni testileg és lelkileg, megtalálni a helyünket a világban, és a meditáció lévén magasabb tudati állapotba emelkedni. Nem kell ahhoz szerzetesnek állni, hogy valaki tudatosan gyakorolja az alapelveket, lehet mellette hétköznapi életet is élni, ahogyan azt nagyon sokan teszik más vallások követőiként is. Rám is hatalmas hatással volt a buddhizmus filozófiája, akkor is befolyásolt, mikor megalapítottam a vegetáriánus ételeket készítő kisüzememet, mellyel a mai napig szállítok fagyasztott ételt az ország számos pontjára.

Ahhoz, hogy az étel friss és ízletes maradjon, főleg, ha zöldségekről és gyümölcsökről van szó, akkor a lehető leghamarabb kell lehűteni, mert így nincs ideje a jégkristályoknak kifejlődni, ami tönkretenné a textúrákat és befolyásolná az ízeket. Erre való a sokkoló nevű berendezés. Nem, nem az önvédelmi eszközre gondolok most. Annak is sokkoló a neve, de az nem az ételeket hűti le villámgyorsan, hanem a támadót teszi ártalmatlanná nagyfeszültségű de kis áramerősségű elektromossággal. Áram persze a konyhai sokkolóhoz is kell, ám egyáltalán nem mindegy, mennyire régi és milyen teljesítményű az, amit használunk. Már igen korán rá kellett jönnöm, hogy enélkül esélytelen megfelelő minőséget produkálni, szóval az elsőt használtan vettem, és ki is tartott egy ideig.

De minden eszköznek van egy élettartama, így a régi sokkoló is tönkrement egy idő után, és sürgősen új után kellett néznem. A megrendelőimet nem várathatom meg, mert nagyon hamar másik beszállító után néznek, és akkor felkopik az állam. Éppen ezért elkezdtem minden erőmmel új berendezés után nézni, és óriási szerencsémre meg is találtam az rdealer.hu oldalát, ahonnan végül megrendeltem. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű lesz a választás, hiszen több cég is foglalkozik konyhai felszerelések árusításával, de az RDealer mind kínálatban, mind árszabásban az élbolyban helyezkedik el. Egyaránt megtalálhatunk a felhozatalban használt, de kitűnő állapotú, és vadonatúj gépeket is, és a sokkoló kínálatuk is lenyűgöző. Az egészen kicsi, szinte már-már otthoni használatra tervezettől kezdve az egészen nagyokig mindenféle van (persze azért egy bizonyos határon belül).

Megnéztem az rdealer.hu oldalán vagy 20 különböző sokkoló berendezést, és végül kiválasztottam azt, amelyik a leginkább megfelel az igényeimnek. Nem húztam sokáig az időt, fel is vettem a kapcsolatot a munkatársakkal, akik tájékoztattak a berendezés áráról. Kifejezetten kedvezőnek találtam, amit mondtak, úgyhogy meg is egyeztünk, mikor mehetek érte a telephelyükre. Boldogan vettem át, és még boldogabb voltam, mikor elszállítottam a saját cégemhez és beüzemeltem. Tökéletesen működik azóta is, ráadásul nagyobb is a kapacitása, mint a réginek, úgyhogy még egy kicsit fokozni is tudtuk a termelést. Másnak is csak ajánlani tudom az rdealer.hu oldalát, ha esetleg konyhai, üzemi berendezéseket keres, mert itt biztosan megtalálja, amire szüksége van!