A buddhista barátnőm 3 kW-os napelemet vett

Nagyon sok félreértés kering egyes vallások körül. Sok a tévhit és az ilyen szájhagyomány útján terjedő pletyka. Legyen szó bármilyen nézetről én nem szeretek elítélni senkit, mindenkinek joga van hinni valamiben és meg is választania azt. Az egyik barátnőm is így gondolja és egy külföldi utazás hatására áttért nemrég a buddhista vallásra. Sokan most biztos azt gondolják, hogy nagyon fura lett, de ez egyáltalán nem igaz, ugyanolyan, mint régen, csak másban hiszen. Semmi hókuszpókusz nincs a dologban. Ugyanúgy öltözködik és eljár velünk szórakozni. A barátjával is nem rég házasodtak össze és az új projektjük a napelem rendszer.

Szerettek volna megújuló energiát használni, mert látták benne a lehetőséget és spórolás szempontjából sem volt utolsó. Való igaz, hogy egyszerre ez egy nagyobb kiadásnak számít, de hamar megtérül és 20-25 évig nem kell foglalkozniuk a villanyszámlával. Hosszú keresgélés után, végül a Pentele Solar kivitelezőket választották, mivel ők tűntek a legmegbízhatóbbnak és látszott, hogy adnak a minőségi termékekre és a minőségi munkára.

A napelemes inverter ár meglehetősen magas

Számukra a legkisebb, egy 3 kW-os napelem rendszer volt szükséges. Ennek az ára, 1 300 000 forinttól kezdődik és, ami igazán megnyomta az árat, az tulajdonképpen a napelemes inverter ár volt. Nem csoda, hiszen ez egy nagyon fontos összetevője magának a rendszernek. Ennek köszönhető, hogy az egész működik. A panelek által generált egyenáramot alakítja át váltóárammá. Ugyanis az egyenáramot háztartási felhasználásban még nem lehet hasznosítani. Az is szempont volt, hogy ha egyszer már ilyen beruházásra adják a fejüket, akkor valóban minőségi termékeket válasszanak, elismert gyártóktól, hiszen ők se szerették volna, hogy csak azért, mert most valamivel olcsóbban jutnak hozzá egy-egy alkatrészhez, később előjöjjenek olyan rejtett hibák, amivel majd jó ócskán meggyűlik majd a bajuk. Éppen ezért az egyik legjobb, legelismertebb gyártótól választották az invertert, ami a német csúcsteljesítményű SMA inverter.

Tehát, a napelemes inverter ár lehet, hogy magas, de láthatjátok, hogy nagyon fontos, szinte kulcsfontosságú tartozéka az egész rendszernek. Érdemes rá áldozni, hiszen a garancia lejárta után, a teljes csere komoly költségekkel is járhat, de könnyen előfordulhat műszaki meghibásodás és túlfeszültség.