A PCMENTOR csapata megmentette a napot és a prezentációt

 A buddhizmus eredetéről sokat tudok. Egész életemben lelkesedtem a történelemért, mindig emelt szinten tanultam azt, ezért a buddhizmus kialakulásáról és történelméről egész nap tudnék beszélni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy azonnal biztosra meg tudnám mondani az összes pontos évszámot, ami ezt a témát leírja, hogy az szerezzen az unokahúgomnak egy ötöst történelem órára. Nem hinném, hogy a mi családunk az egyetlen, ahol mindenki összeáll, ha az egyik gyerkőcnek javítania kell egy bizonyos tárgyból, úgyhogy szerintem mindenkinek ismerős az a jelenet, mikor egy felnőtt írja a középiskolai beadandókat és rakja össze a prezentációkat.

Mi is ezt tettük. Unokahúgom megkapta a feladatot pénteken, mondván, hogy szerdára legyen kész. Azt hittem, hogy ez nagyon könnyű lesz. Hát tévedtem. Mert természetesen ilyenkor teszünk egyetlen rossz mozdulatot, amivel sikeresen felborítjuk a pohár vizet, ami a laptop mellett állt. A Titanic nem látott annyi vizet, mint ami abban a pillanatban ellepte a gépemet. A fény sebességével álltunk neki az interneten számítógép szervizek után kutatni, amik nyitva lesznek szombaton, mert SOS szükségünk volt rá.

Ekkor jött velünk szembe a PCMENTOR. Minden ismert szentnek köszönetet mondtam abban a pillanatban, mikor megláttam, hogy szombaton is nyitva vannak, és másnap már nyitásra ott voltam a laptopommal. Könnyes szemekkel imádkoztam, hogy azt mondják, meg tudják csinálni a gépet, és hogy menthető a dolog. A dolgozó azonban sikeresen megnyugtatott, mondván, hogy mindenre van megoldásuk, eddig nem nagyon volt olyan számítógép, amely kifogott volna rajtuk. Mondtam, hogy sürgősen kellene, mert pár napunk van egy előadás összerakására, ő pedig azt mondta, hogy habár az feláras lesz, néhány óra alatt ki tudja tisztítani a laptopot, és minden rendben lesz.

Óriási kő gördült le a szívemről, és azonnal elfogadtam az ajánlatát.

Leültettek az egyik székre, és amíg ők a gépemmel bajlódtak, én komolyabban is utána néztem a PCMENTOR-nak, mint cégnek. Elhittem a dolgozónak, mikor azt mondta, hogy bármit meg tudnak csinálni, de érdekes volt olvasni, hogy a problémák 98 százalékával meg tudnak birkózni.  Arról már hallottam, hogy a telefonokat száraz rizsbe kell tenni, ha eláztattuk őket, de sosem tudtam elképzelni, hogy egy asztali számítógéppel vagy egy laptoppal mit lehet csinálni ilyen esetben. Jó érzés volt tudni, hogy egy komoly cég kezében hagytam a gépem, akik sikeresen dolgoznak. Rengeteg pozitív véleményt olvastam róluk, ők maguk is azt nyilatkozták, hogy több mint tízezer elégedett ügyfelük van. Egyre nyugodtabb voltam, hogy jó kezekben vagyok, és minden rendben lesz.

Pár órába beletelt, de végül a férfi ismét felbukkant a laptopommal a kezében és egy kedves mosollyal az arcán. A sóhaj úgy szakadt fel a mellkasomból, mint ahogy egy rágógumi kipukkad. Elképesztően megkönnyebbültem, mikor közölte, hogy sikerült kitisztítani a gépet, és hogy mostantól semmi baj nem kellene, hogy legyen vele. Arról is biztosított, hogy ha bármi gond lenne, akkor most egy évig garanciát vállalnak érte, csak vigyem vissza hozzájuk. Mosolyogva hagytam el az üzletet, kezemet mindvégig a laptopom táskáján tartva. Tökéletes működött, mikor hazaértem.

Unokahúgom és én hatalmas köszönettel tartozunk a PCMENTOR csapatának. Unokahúgom az ötösért, mivel gyors munkájuknak köszönhetően sikerült időben összeraknunk a prezentációját, én pedig azért, mert a laptopom továbbra is működik, és nem kellett újat vennem.