A műanyag nyílászáró beállításához elkél Buddha türelme

Előző életemben én voltam Buddha, akkora türelmem van

Néha azt érzem, vannak olyan helyzetek, amelyekben még nekem is tudatosan figyelnem kell arra, hogy lenyugtassam magam. Valahol szomorú, de egyszerűen úgy érzem, olyannyira felgyorsult a mai világunk, hogy miközben mindenki csak a saját dolgára koncentrál, elfelejtettünk türelemmel fordulni a másikhoz. Állandóan rohanunk, a legtöbbünk túlvállalja magát, minden perc egy valóságos harc a határidők között. Árral szemben úszunk, és általában magunkra marad a legkevesebb időnk. Napjaink nagy részét javarészt az tölti ki, hogy másik által felállított prioritások és kritériumok mentén éljük az életünket, és próbálunk megfelelni a felénk szemben támasztott elvárásoknak. Így aztán könnyű átnéznünk az embertársainkon. Sőt, ha feltartóztatnak a nagy sietségben, azt olykor szabályos sértésként, személyünk elleni vétségként éljük meg, és fel is rójuk az illetőnek.

A barátaim sokszor mondják, hogy nekem bezzeg birka türelmem van. És hogy nem is láttak még olyan embert, aki hozzám hasonló nyugodtsággal és békével lát neki a problémák megoldásának. És valóban, igazat kell nekik adnom abban, hogy tényleg igyekszem a lehető legjobban hozzáállni az élet adta kihívásokhoz. Így a műanyag nyílászáró beállítása sem okoz már gondot, persze mindehhez azért némi segítséget is kaptam. A muanyagablakom.hu oldalt egy ismerősöm ajánlotta a figyelmembe, amikor megtudta, hogy műanyag nyílászárót vásároltam, és hát, gondjaim akadtak vele. Először azt gondoltam, csak én lehetek olyan béna, hogy az előre lemért, leegyeztetett nyílászáró mégsem tökéletes. Merthogy szelel. Amikor azonban elolvastam a muanyagablakom.hu segédletét a műanyag nyílászáró beállításához, kicsit megnyugodtam.

A műanyag nyílászáró beállításához nem csak türelem, de szakértelem is szükségeltetik

Sosem gondoltam volna, hogy egy modern műanyag nyílászáró beállítása ilyen sok buktatót rejt magában! Az én példámat az oldal is egészen konkrétan említi. Sokan járnak úgy ugyanis, hogy hiába méretezik le az ablakot, valami mégsem tökéletes a beépítéskor. A muanyagablakom.hu oldal tájékoztatása szerint ez lehet akár az is, hogy tömítő szalagok nem megfelelően tapadnak az a kerethez, mikor elfordul a kilincs. Az így keletkezett hézag aztán igencsak bosszantó tud lenni, mert befújhat a szél, vagy ami még rosszabb, az eső is becsuroghat a résen keresztül. Persze előfordulhat ennek az ellenkezője is, amikor meg túl szorosan zár az ablak. A muanyagablakom.hu erre az eshetőségre is hoz példát. Gondoljuk csak el, micsoda balszerencse, ha a túl szoros záródás miatt valaki elkezdi rángatni az ablakot, és a végén kárt tesz a zárszerkezetben vagy az ablakkeretben!

De mit lehet ilyenkor tenni? Hogyan oldhatnánk meg a műanyag nyílászáró beállítását helyesen? Nos, a muanyagablakom.hu javaslata szerint senki ne kezdjen otthon sufnituningba, mert az sosem vezet jóra. Mint mindennek, ennek a területnek is meg van a maga szakértője, és nem véletlenül specializálódtak a műanyag nyílászáró beállítására is szakemberek. Sok esetben a nem megfelelő záródás jelensége mögött ugyanis olyan hibák húzódhatnak, amelyeket szabad szemmel nem is lehet kiszúrni. Megfelelő szaktudás és rendelkezésre álló eszközök nélkül kár is belefektetni az energiát. A végén a hozzá nem értésünkkel ugyanis akár jóval nagyobb kárt is tehetünk az ablakban, mint amekkora a hiba maga. Így érdemes elővenni a türelmesebb felünket, és kapkodás és dühöngés helyett hideg fejjel szembe nézni a problémával. Ehhez nem kell Buddha segítsége – de egy megfelelő szakemberé igen! Nekem ezt tanította a muanyagablakom.hu. Ti megfogadjátok a tanácsot?

műanyag nyílászáró beállítása
A műanyag nyílászáró beállítása türelemjáték – jobb, ha mindezt szakemberre bízzuk!