Körülöttünk minden változik: új gumi lelőhelyet találtunk

A buddhista tanításban megtaláltam magamnak a nyugalmat, hogy rendben van, ha körülöttem minden változik. Az évszakok, az emberek, az álmaink, a céljaink és önmagunk is folytonos változáson esünk át, ami jó dolog. Minden visszatér valahol, semmi sem hiába tett cselekedet. Az évszakok változása számomra mindig lenyűgöző, most is, ahogy lassan a téli időszakba lépünk, én csak ámulok, várva az ünnepeket. Azonban egy dolog minden évben aggaszt ilyenkor, mégpedig a biztonság a csúszós utakon. A családommal mindig különös figyelmet fordítottunk a téli gumik használatára, sosem akartunk ezen spórolni, olcsóbbat választani, hiszen ez nagy felelőtlenség, de ha a téli gumi akció árak látványosan alacsonyak, azért az minket is lázba tud hozni.

Így idén is kutakodni kezdtünk, hogy kedvenc családi autónkat felkészítsük a jeges utak kihívásaira, ekkor botlottam bele az interneten egy weboldalba, ahol mindent megtaláltam a téli gumikról.

A gumidiszkont.hu rögtön szimpatikus volt, mivel rengeteg információt adtak a téli gumikról, milyen teszteléseken esnek át ezek a termékek, és ez is biztosított arról, hogy nem szabad az olcsóbbat választani. A DOT szám fogalmáról például ezelőtt nem hallottam még, de most megtudtam, hogy abból érdemes olyat választani, amely idei besorolású, Sőt arra is fény derült a honlapon, hogy mi a fán terem a Falken teszt. Megnyugtató volt számomra, hogy a gumik rengeteg ellenőrzésen mennek át, mielőtt a családi autónkra kerülnek.

Téli gumi akció árak
Téli gumi akció árak

Megtudhattuk, hogy hány centiméter kopás után kell a téli gumit lecserélni, és miért érdemes szakemberekhez fordulni a gumi csere esetén. A gumik mintázata és azok barázdáltsága sem utolsó szempont, fontos, hogy minden időjárási körülményben, megbízható legyen, jöhet latyak, jég vagy hó, a téli körülmények nem lehetnek akadályok.

 A téi gumi és a négyévszakos gumi közti különbségekről is tájékoztat a gumidiszkont.hu weboldala, ami szintén hasznosnak bizonyult. Mindennek a tetejébe még kiszállítást is vállalnak, az egész országban, jutányos áron (1490Ft guminként). Ez azért nagyon fontos, mert ha még nem említettem volna, egy webshopról van szó.

Az örök hezitálóknak sem kell aggódniuk, mert a Gumidiszkontnál 14 napig bármikor lemondhatjuk a megrendelésünket, még csak kifogás sem kell. Mindenről tájékoztatnak a garanciával kapcsolatban, csak szólok, hogy a gumik helyes tárolásán múlhat a garancia, szóval érdemes a garázsban kialakítani erre egy biztonságos helyet.

Olyan hatalmas gyártók abroncsait lehet megtalálni a kínálatukban, mint például a Michelin vagy a Pirelli. Ami a téli gumi akció árakat illeti: sok gumira most akciósak az árak, akár 40%-os is, ami remek lehetőség, hiszen minőségit kapunk jó áron, de mégsem egy olcsóbb megoldással, ami a téli utakon nagy kockázat lehet.

Világmárkák tucatjait vonultatják fel a vásárlási lehetőségek között, és gyakorlatilag több ezerféle kerékre és méretre tudnak megfelelő téli és nyári gumit találni. Teljesen magyar a cég, nekem ez mindig külön öröm, mert szeretem támogatni a magyar cégeket, akik igazi minőséget képviselnek. A család biztonsága minden pénzt megér, és a téli gumik megfizethető áron érhetőek el a Gumidiszkontban. Így hát ebben is változtunk, mostantól nem keresgélek tovább, őket választom a régi opcióink helyett.