Hála a buddhizmusnak meg tudtam alapítani álmaim cégét.

Céget alapítani sose volt egyszerű, de cégalapítás 2021 idején valóságos rémálom, nekem elhihetitek. Céget alapítani sose volt egyszerű, de cégalapítás 2021 idején valóságos rémálom, nekem elhihetitek, de hála a buddhizmusnak már nem félek. Mint egy keleti vallás elég nehéz volt először hozzászoknom a gondolkodásmódjukhoz, de amint megteszed, minden világossá válik. Számomra az egész lényege a szélsőségek kerülése.

Persze azt meg kell vallanom, hogy nem csak a buddhizmus, hanem egy kiváló, cég alapításban segédkező üzlet volt az, akik nem csak lelkileg, hanem fizikálisan is támogattak abban, hogy meg tudjam alapítani álmaim cégét, ami egy kis magánkiadó volt. Igen, elég rizikós vállalkozás, tekintve a magyar könyvpiacot, de megpróbálom a legjobbat kihozni belőle. És nem vagyok egyedül, hogy csak nekem kelljen vinnem a céget a hátamon.

A topcegalapitas.eu hatalmas segítséget nyújtott az elmúlt időszakban. Az oldaluk nagyon érthetően, kertelés nélkül leírja, mit kell tenned ahhoz, hogy saját céged lehessen. Először is el kell döntened, milyen típusú céget szeretnél alapítani: kft-t vagy bt-t, mi a bt mellett döntöttünk, hiszen együtt akarjuk vinni az üzletet, egyedül egyikünk se lenne képes folyamatosan csinálni. A következő körben felkerestünk egy könyvelőt, akivel minden szükséges információt átbeszéltünk megvitattunk, majd kitaláltuk a cégnevet, a tevékenység ugye adott volt valamilyen szinten, a tőkét pedig közösen állapítottuk meg.

Már csak a székhely meghatározása hiányzott a listánkról, és ebben is nagyon sokat segített a top cégalapítás, hiszen ezeket a pontokat, mind sorra szedik, ráadásul nagyon kedvezményes áron lehet náluk akár Pesten akár Újlengyelben székhelyet bérelni. Mi Budapestet választottuk, mivel így sokkal könnyebben tudunk majd eseményeket szervezni, alkalmazottakat felfogadni, illetve akár szerzőket, fordítókat találni. És mivel ezt a szolgáltatást is igénybe vettük, csak a bérlést kell majd fizetnünk, ami az első 6+1 hónapra 30 ezer forint. A székhely igazából arra fog szolgálni főleg, hogy a levelezéseinket bonyolítsák, és esetleg egyéb releváns teendőket elvégezzenek, majd mindent továbbítsanak a mi kezünkbe. Mivel mind úgy gondoltuk, hogy ezek teljesen elfogadható feltételek, még egyszer átböngésztük a gyakori kérdéseket, telefonon keresztül feltettük a saját kérdéseinket, és rövid időn belül már alá is írtuk a szerződést.

Alig mertük elhinni, hogy sikerült: elkezdtük felépíteni a saját cégünket. A sikertől még messze voltunk, és nagyon sok munka fog még ránk várni, de a megfelelő úton haladunk.

Ha esetleg ti is 2021-ben akartok céget alapítani, de kétségeitek vannak, nem tudjátok hol kezdjétek vagy csak jó tanácsra lenne szükségetek, nézzetek rá az oldalukra. Ugyan nem mindenre fognak tudni választ adni, de nagyon valószínű, hogy a cégalapítással kapcsolatos kérdéseitekre igen. Szóval csak bátran, és kitartást.