Nyugtató házi szappan készítés

Tudjátok, mindenkinek van egy olyan időszaka – vagy akár több is -, amikor keresi az útját, keresi saját magát. Nekem is volt, próbáltam kialakítani egy világnézetet magamnak, és nem maradt ki ebből a vallások tanulmányozása sem. Bár, én nem igazán hiszek egyik vallásban sem, elég tudományos szemléletű vagyok, de azért vannak dolgok, amikre a tudomány sem tudja a választ. Szóval, leginkább a buddhizmussal tudtam azonosulni, vagyis inkább azt mondanám, hogy több mindent találtam benne, mint bármelyik másikban. Szerintem, ez az egyik legszelídebb vallás, vagy nézet, ami csak létezik. Mindig irigyeltem a buddhista szerzeteseket, amiért olyan nyugalom árad belőlük, hogy gondoltam, erre nekem is szükségem van: ennek nyomán pedig igyekszem nem idegeskedni.

És ehhez találtam is egy megnyugtató hobbit, a szappan készítést. Szeretem a kreatív dolgokat, amikben el tudok merülni annyira, hogy elvonják a figyelmem minden másról, és ez is ilyen. Mindent a Humanity Áruház oldaláról szoktam beszerezni, itt ti is mindent megtalálhattok, ami a szappan készítéshez szükséges: humanityaruhaz.hu/kategoria/szappan_kesziteshez_alapanyag_eszkozok. Nem csak alapanyagokat és különféle összetevőket, de még az eszközöket is be tudjátok szerezni.

Én is egy véletlen böngészés során találtam rá az oldalra, és már az első perctől kezdve szimpatikussá vált. Hogy miért? Egyfelől azért, mert nagyon könnyen kezelhető a webshop. Nem tévedsz el rajta a nagy keresgélés közben, sőt, nem is kell nagyon kutakodni, ha meg akarsz találni valamit, mert egyértelműen vannak sorba rendezve a menüpontok. A szappan készítésnek például külön menüje van.

De amitől csak még szimpatikusabb lett nekem ez az egész, az az, amit a bemutatkozó résznél olvastam. Már évek óta foglalkoznak natúr kozmetikumokhoz való anyagok forgalmazásával. Ez engem megnyugtatott, mert tudtam, hogy bármilyen kérdéssel bátran fordulhatok majd hozzájuk. Az alapfeltevésük persze a környezetvédelem, és ez a tevékenységükön is tükröződik. De itt nem csak arra gondolok, hogy természetes dolgokat árulnak, hanem arra is, ahogyan azokat eljuttatják a vásárlókhoz. Ugyanis, amit csak lehet, újrahasznosított papírba csomagolnak, de amit nem, arra is külön gyártatnak egy vékonyabb fóliát.

Na meg, muszáj mesélnem az árakról is egy kicsit. Ha rámentek az oldalra (humanityaruhaz.hu/kategoria/szappan_kesziteshez_alapanyag_eszkozok), és az alapanyagok menü alatt mindent meg lehet találni a szappan készítéshez. Én is itt találtam meg a szappan készítő csomagot képzeljétek. Nem kellett összevásárolnom mindenfélét vaktában, hanem egyben meg tudtam venni egy olyan csomagot, amiben minden benne volt, ami csak kellhet. Van benne könyv, aminek én nagyon örültem, nátrium hidroxid, színezék, zsiradék, szappan szeletelő kés, sőt, még hőmérő és védőfelszerelés is, ami szintén elengedhetetlen szilárd szappanok készítésénél.

Ez a csomag, így egyben, alig húszezer forintba kerül, és ez már önmagában azt jelentette, hogy bizony a szállításért nekem már nem kell fizetnem. Mert, hogy 17 ezer forint fölött teljesen ingyenes. De amúgy sem kerül sokba: ha kevesebb, mint 2500 forintért vásárolsz, akkor 890, ha pedig 2500 és 17 000 forint között, akkor 1390 forintba kerül a szállítás. Szerintem ez teljesen korrekt ár, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a Humanity sem sajnálja a pénzt, például a vékonyabb fólia gyártására.

De visszatérve: beszereztem még az ehhez az eszközök közül egy mérleget is, amit csak és kizárólag szappan készítéshez használok. Bár a csomagban, amiről beszéltem, van szilikon öntőforma is, azért vettem még ebből is pluszban két másikat is, hogy minél több formájú szappant tudjak csinálni. Na meg, ami elengedhetetlen, azok az illatanyagok. Szeretem az édes illatokat, úgyhogy jól bevásároltam a gyümölcs illatú illatolajokból is.

A könyvnek és a szappan készítő csomagnak hála, nagyon jól sikerült már az első adag szappanom is, annyira, hogy szét is osztottam a családban.